2x MEESTERLIJK

Zondag 10 september 14:30u

Twee fantastische concerten voor de prijs van één om het festival mee uit te luiden:

Eric Vloeimans’ Oliver’s Cinema én het Trio van Meral Polat

Meral Polat Trio neemt je mee op een reis langs hedendaagse Anatolische folk, Koerdische klanken en de wortels van de blues. Aards, hoopvol en zielsnijdend. Met gedichten uit de poëtische nalatenschap van Meral’s vader Ali İhsan Polat, onderneemt het trio een zoektocht en vertolken ze de liefde, vitaliteit en melancholie van het hart. Ez Kî Me (wie ben ik) vertelt universele verhalen die een nieuwe betekenis krijgen.

Eric Vloeimans’ Oliver’s Cinema

Trompettist Eric Vloeimans behoort tot de top van de internationale muziekwereld. Hij bezit een “schitterende toon die met de jaren alleen maar veelzijdiger is geworden” (De Volkskrant). Kenmerkend is zijn wendbare trompetgeluid en het afwisselen van uitgesproken lyrisch spel met speelse, zo nu en dan vurige uitbarstingen. Hij won vele prijzen, waaronder de Boy Edgarprijs, vier Edisons en een Bird Award.

Oliver’s Cinema, een anagram van zijn eigen naam, is een samenwerking met cellist Jörg Brinkmann en accordeonist Tuur Floorizone, die met zijn melancholische klank al wordt omschreven als de Belgische Yann Tiersen. Hij leerde Eric houden van het geluid van de accordeon. 

Zoals de naam al suggereert maakt dit trio filmische muziek, die sterke beelden oproept bij de luisteraar.  Wat er precies gebeurt, hangt af van het moment. Zeker is in ieder geval dat deze prachtige combinatie u alle hoeken van muziek laat horen.

Zondag 10 sept. 14.30 uur2 Meesterlijke concerten voor de prijs van één: Eric Vloeimans’ Oliver’s Cinema, en het trio van Meral Polat

Locatie  Stadsboerderij De Vliervelden, Goethelaan 163, Almere Oosterwold

Dagkaarten voor zondag 10 september (Zondagochtend Reflecties, lunch en 2x Meesterlijk, Eric Vloeimans’ Oliver’s Cinema het Meral Polat Trio) zijn verkrijgbaar in onze ticketshop. Uiteraard is het ook mogelijk kaarten voor de losse onderdelen, of een passe partout voor het hele weekend, aan te schaffen. 

 

Eric Vloeimans’ Oliver’s Cinema, foto: Mark Horn