Terugblik 2023

Growing Music on Tour – de concertfietstour op zaterdagmiddag door Oosterwold vertrekkend vanuit het festivalhart: de koeienstal op Vliervelden. Vier groepen, 4 routes, 5 concertlocaties. Een muzikale sprokkeltocht langs tuinen en woonkamers. Een inhoudelijk prikkelend programma met jazz, wereldmuziek en hedendaagse klassieke muziek in een kleine setting met nieuwe combinaties van vooraanstaande avontuurlijke musici en jonge talenten: Woodcraft, Teus Nobel, Siddharth Kishna & Friends, Shipless Oceans en het Amsterdams Andalusisch Orkest. Na afloop Indisch buffet!

Zaterdagavond: het FlevoEnsemble & the Blues – de Growing Music Productie van 2023. Een breed uitgesponnen programma rondom the Blues van de oude blueszangers tot en met de rhythm & blues van vandaag, met uitstapjes naar de hedendaagse gecomponeerde muziek, uitgevoerd door het FlevoEnsemble plus vijf gastsolisten: Achi Chioma, Soul Macc, Hermine Deurloo en Willem Hellebrekers.

Zondagochtend: Wekdienst. Een bezinningsconcert met een koor, een instrumentaal ensemble en een dichter/tekstschrijver die in een gezamenlijk te ontwikkelen programma de stand van de wereld en de muziek beschouwen: Xantos Brass, Trio Hymn en Sjaak Braal. In het programma werd speciale aandacht besteed aan Adri Duijvenstein, ex-wethouder van Almere en grondlegger van Oosterwold. Na afloop lunch!

 

Zondagmiddag 2 x Meesterlijk –  twee concerten van het hoogste niveau om het festivalweekend mee uit te luiden: Oliver’s Cinema van Eric Vloeimans en het Meral Polat Trio.