2x MEESTERLIJK

Zondag 8 september 14:30u

Foto: Eric van Nieuwland

Maite Hontelé en Ramón Valle, foto: Eric van Nieuwland

Twee fantastische concerten voor de prijs van één om het festival mee uit te luiden:

Maite Hontelé & Ramón Valle én het Mehmet Polat Quartet

Maite Hontelé trompettist, componist en bandleider – en Ramón Valle pianist -bundelen hun krachten voor een intiem duo-optreden, geïnspireerd door Cuba, Colombia en natuurlijk de jazz. Maak je klaar voor een Nederlands-Latino-top met een bijzondere ontmoeting van twee topmuzikanten.

Hontelé heeft vijf albums op haar naam staan, samen met twee Latin Grammy Award-nominaties. Valle heeft sinds zijn debuutalbum bijna 30 jaar geleden het internationale podium verrukt met zijn eigenzinnige cocktail van genres. Na zijn klassieke opleiding vervolgde hij zijn passie voor jazzmuziek en verhuisde naar Europa, waar hij sindsdien een solide carrière heeft opgebouwd.

Mehmet Polat Quartet

Virtuoos ud-speler en componist Mehmet Polat brengt uitmuntende jazzmusici samen in dit Quartet en smeedt een vernieuwend geluid met instrumenten uit verschillende tradities.

Eigen composities worden gekleurd door gedurfde improvisaties en grooves.  Mehmet vindt een zekere vrijheid in het afwijken van eenvoudige maatsoorten naar complexe oneven maatsoorten. Dit levert verfrissende nieuwe muziek op die gelijkenissen vertoont met volksmuziek van over de hele wereld, maar dan met de vrijheid van eigentijdse jazz.

Mehmet Polat, geboren in Turkije en wonend in Amsterdam, wordt internationaal gezien als dé vernieuwer van de ud, de Arabische luit. Zo vergrootte hij het bereik van het instrument door er twee bassnaren aan toe te voegen en ontwikkelde hij een speciale techniek voor de linkerhand. Met zijn wortels stevig in de Anatolische volksmuziek en de Ottomaans klassieke muziek, verkent Polat in zijn composities stijlen en tradities van over de hele wereld.

Zondag 8 sept. 14.30 uur2 Meesterlijke concerten voor de prijs van één: Maite Hontelé & Ramón Valle en het Mehmet Polat Quartet

Locatie  Stadsboerderij De Vliervelden, Goethelaan 163, Almere Oosterwold

Dagkaarten voor zondag 8 september (Stabat Mater/ Stabat Pater, lunch en 2x Meesterlijk, Maite Hontelé het Mehmat Polat Quartet) zijn verkrijgbaar in onze ticketshop. Uiteraard is het ook mogelijk kaarten voor de losse onderdelen, of een passe partout voor het hele weekend, aan te schaffen.  

Mehmet Polat Quartet

Mehmet Polat Quartet, foto: Thomas Huisman