FlevoEnsemble & Danstheater Rorschach - Dans van de Kraanvogel

Zaterdag 7 september 20:00u

Dans van de Kraanvogel – Danstheater Rorschach & FlevoEnsemble

In beginsel is het verhaal gebaseerd op een Aziatisch sprookje over dankbaarheid en hebzucht. Vertaald naar het heden zien we dat de kraanvogel na lange tijd weer gesignaleerd wordt in Nederland – in onder meer de nabij gelegen Oostvaardersplassen. Velen zijn opgetogen door de komst en hopen een glimp van deze vogels op te vangen.

Maar is dit werkelijk goed nieuws? Wat zegt dit over verandering van klimaat en milieu? Is de kraanvogel hier op z’n plek en hoe gaan wij mensen daarmee om? Beweging, migratie, acceptatie, consumentisme; de Dans van de Kraanvogel. 

 

Het publiek wordt meegenomen in de kracht en de verbeelding die dans en muziek teweeg kunnen brengen. Passend bij de eclectiek van het FlevoEnsemble. Een viertal dansers danst het verhaal, waarbij ook de musici deel uitmaken van de setting. De stijlen waar Rorschach zich van bedient schurken aan tegen zowel de straatcultuur als de moderne dansstijlen.

Na afloop nodigen we het publiek uit zelf een dansje te wagen. Bal Ná!

Zaterdag 7 sept. 20.00 uur – FlevoEnsemble & Danstheater Rorschach –  Dans van de Kraanvogel 
met Bal Ná

Locatie Stal Stadsboerderij Vliervelden, Goethelaan 163 Almere Oosterwold. 

Dagkaarten voor zaterdag 7 september (fietstour, Indisch buffet en FlevoEnsemble / Danstheater Rorschach) zijn verkrijgbaar in de ticketshop. Uiteraard is ook het ook mogelijk kaarten voor de losse onderdelen, of een passe partout voor het hele weekend, te bestellen  – naar de ticketshop