Growing Music 2021

Hèt muziekfestival van de groene en duurzame ‘doe-het-zelf’ wijk Almere Oosterwold. Growing Music brengt de meest diverse muziekstijlen samen in een uitbundig bloeiende kruisbestuiving.

Programma 2021

29 augustus 2021 - 15:00u
Emmanuel Levinaslaan 72

Nieuw Amsterdams Peil

20ste eeuwse muziek uit Rusland

Nieuw Amsterdams Peil is een groep van geestverwante en bevriende musici die de diversiteit en rijkdom van de kamermuziek willen laten zien. De nadruk ligt daarbij op 20ste-deeuws repertoire. 

Vorig jaar verzorgde NAP het slotconcert van Growing Music met een Frans programma en was daarmee de smaakmaker van het festival. Dit jaar verzorgt NAP het openingsconcert met een voor de gelegenheid samengesteld programma bestaande uit werken van Russische componisten: Sjostakovitsj, Prokofiev, Desyatnikov en Filanovsky.

Heleen Hulst – viool, Mick Stirling – cello en Gerard Bouwhuis – piano

5 september 2021 - 15:00u
Koeienstal Vliervelden (Goethelaan 163)

FlevoEnsemble

Synthese van klassiek, jazz en wereldmuziek

Het FlevoEnsemble is een initiatief van Growing Music om de muzikale krachten te bundelen van professionele musici uit Oosterwold en omstreken. Het zo ontstane ensemble heeft een bijzondere bezetting die een combinatie lijkt van een bigband en kamerorkest. De diverse leden zijn samen een luisterrijke afvaardiging van de grote orkesten en moderne muziekensembles die Nederland rijk is.

Tijdens Growing Music in 2020 debuteerde het twintigkoppige gezelschap met een programma met o.a. werken van Zappa, Weill, Nyman en Kracht. In 2021 doet het FlevoEnsemble er een flinke schep bovenop met nieuwe eigen, Oosterwoldse composities rond het thema voedselvoorziening. Ingrediënten genoeg voor een topconcert.

Onder leiding van Egon Kracht, met o.a. Berdien Stenberg, Shakira van Oostveen, Gerhart Drijvers, Wouter Brouwer, Michiel van Dijk, Freek Kroon, Cédric Vermue, Bokke Rypma, Huub van de Velde, Noortje Braat, Igor Ruhadze en Marjolein de Waart.

12 september 2021 - 15:00u
Koeienstal Vliervelden (Goethelaan 163)

The Preacher Men

Soul, jazz en blues

Recept van het orgeltrio: Een scheurende saxofoon, een grommende Hammond en vette grooves. Voeg flink wat kruiden toe, even opwarmen, en…. hier kan je niet bij stil blijven zitten. The Preacher Men presenteren een swingend tussengerecht in dit smaakvolle festivalmenu. Na hun veelgeprezen debuut Preaching Out Loud (2016), keerden The Preacher Men terug naar de studio voor hun tweede album, getiteld BLUE. Met hun ‘groovy-blue’ stukken nemen The Preacher Men je mee naar de tijd van rokerige blues clubs in de zuidelijke staten van Amerika. Het album won in 2019 de Edison Audiance Award. 

Efraïm Trujillo – tenorsaxofoon, Rob Mostert – Hammond B3, Chris Strik – Drums

Foto: The Preacher Men

19 september 2021 - 15:00u
Koeienstal Vliervelden (Goethelaan 163)

#66

Opera in één acte, gebaseerd op Le 66 van Jacques Offenbach

Janet en Johan wonen in een simpel huisje. Ze zijn eenvoudige musici, zonder veel geld, zonder veel wensen, zonder veel zorgen. De zus en zwager van Janet hebben net een kavel gekocht in Oosterwold. Ze hebben een droom van een eenvoudig huis, zelfvoorzienend wonen, een permacultuurtuin, een paar kippen, lokale boodschappen. Maar zwagerlief is vertrokken en heeft niets meer van zich laten horen. Hoe moet dat nu? Janet en Johan besluiten zus lief te gaan helpen. Onderweg ontmoeten ze een gewiekste verkoper. Hij smeert Johan een lot in de Staatsloterij aan, nummer 66. Johan wint de hoofdprijs en wil direct zijn droom van een eigen kavel gaan uitvoeren. Van de verkoper leent hij geld en koopt hij alvast een superdeluxe tractor met een vernuftige zaai- en oogstmachine. Maar dan blijkt de vork toch ineens heel anders in de steel te zitten…

# 66 wordt uitgevoerd door drie zangers en drie instrumentalisten, met de koeienstal als decor.

Geactualiseerd en hertaald door Noortje Braat. Regie: Nynke van den Berg