Zondagochtend Reflecties

Zondag 10 september 11:30u

Muziek, taal en bezinning

Op zondag 10 september om 11.30 beginnen we de dag met muziek, taal en bezinning tijdens een koffieconcert met drie vervlochten elementen: koperwerk door Xantos Brass met de top van Nederlandse koperblazers. Daarnaast een vers vocaal trio, Trio HyMN dat met pure klanken diverse driestemmige gezangen én improvisaties ten gehore brengt. Spreekstalmeester en cabaretier Sjaak Bral is de derde schakel. Met zijn verrassende woorden maakt hij deze bijzondere ochtend tot een verdiepend geheel.

Na afloop kan een lunch genuttigd worden in de stal en kan je aansluiten voor de concerten van Eric Vloeimans en Meral Polat

Zondag 10 sept. 11.30 uur – Zondagochtend Reflecties – In de stal van Stadsboerderij De Vliervelden, Goethelaan 163, Almere

Dagkaarten voor zondag 10 september (Zondagochtend Reflecties, lunch en 2x Meesterlijk, Eric Vloeimans’ Oliver’s Cinema het Meral Polat Trio) zijn verkrijgbaar in onze ticketshop. Uiteraard is ook het ook mogelijk kaarten voor de losse onderdelen, of een passe partout voor het hele weekend, aan te schaffen. 

  Sjaak Bral

Trio HyMN
Heike Jakob, Marzièh Reyhani en Noortje Braat vormen samen vocaal trio HyMN.

Wat de Oosterwoldse zangeressen bindt is hun liefde voor een natuurlijke en ontspannen manier van zingen. Voor de Zondagochtend Reflecties bestaat het repertoire van HyMN uit diverse bestaande
en nieuwe driestemmige liederen.

Xantos Brass

De trompettisten Angelo Verploegen en Ruben Drenth vormen met de trombonisten Ilja Reijngoud en Joost Buis het koperkwartet Xantos Brass. Daarin delen ze hun brede muzikale interesse. Het repertoire van Xantos Brass loopt uiteen van de renaissance componist Praetorius tot aan Sacred Music van Duke Ellington met Bach, Bartok en Scott Joplin daar tussenin.

Angelo Verploegen verwierf in de jaren ’90 vooral bekendheid met zijn jazz sextet The Houdini’s. Daarnaast is hij veelvuldig te horen bij het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en het Metropole Orkest.

Ruben Drenth speelt op de grote klassieke podia met Thoms Oliemans & Sinfonietta Amsterdam, in de jazzclubs met zijn eigen trio en in het popcircuit met Robin Bornemam.

Ilja Reijngoud heeft zowel de Thelonious Monk Award als een Edison op zak en is een internationaal veelgevraagd solist, componist, arrangeur en pedagoog met talloze publicaties op zijn naam.

Joost Buis is als componist/arrangeur/improvisator betrokken bij de David Kweksilber Big Band, Calefax, Corrie van Binsbergen’s Playstation en Wisselend Toonkwintet en leidt zijn eigen projecten.